🎥 | Polesitter Norris: ‘Zou mijn eerste en enige pole voor een tijdje kunnen zijn’

25 september 2021

Niet Lewis Hamilton of Max Verstappen maakte de show in Sochi, die rol was weggelegd voor Lando Norris. Pole voor de 21-jarige Brit, op glibberig asfalt. "Nóg een zege voor McLaren na Monza, dat zou toch geweldig zijn", zei hij.


McLaren is bezig aan een heerlijke fase en de hoofdrolspelers van dit jaar beginnen op achterstand op het asfalt aan de Zwarte Zee. Lewis Hamilton start na een slordige sessie pas als 4e, Max Verstappen begint zelfs helemaal achteraan vanwege een gridstraf. En dit weekend is er sowieso al een waar niets helemaal normaal verloopt. Ook zondag blijft het waarschijnlijk niet droog, zou het weer zomaar weer een rol kunnen spelen. "Deze condities krijg je zelden, maar het is altijd genieten", aldus Norris.

Die 1e pole, het overweldigde hem volledig. De 21-jarige coureur, bezig aan zijn 3e Formule 1-seizoen, oogde wat overrompeld. "Dit zou zomaar eens m’n eerste en enige pole kunnen zijn voor een tijdje", mijmerde hij. "Maar ik heb opnieuw laten zien dat er dingen mogelijk zijn in Formule 1, dit jaar. Ook als je niet in de snelste auto zit."