Preview F1: Ferrari en Red Bull willen gat met Mercedes dichten in Barcelona

9 mei 2019

EPA

Mercedes domineerde de eerste 4 races van het seizoen door 4 keer de 1e én 2e plek te pakken. Tijd voor verandering in Barcelona. Bij de Grand Prix van Spanje, aankomende zondag, komt Ferrari met een verbeterde motor. Ook Red Bull Racing heeft de auto nog wat geüpgraded.


Van de afgelopen 4 races maakte Ferrari alleen in Bahrein kans op de eindzege. Charles Leclerc lag lang aan kop, maar zakte door een motorprobleem naar de 3e plek. De Italiaanse renstal zou eigenlijk pas in Canada met een verbeterde motor komen, maar dat doen ze dus gewoon nu al. Ook Ferrari beseft dat er haast is gebonden om Mercedes niet uit het zicht te verliezen.

Mercedes heeft van de topteams als enige nog de motor van het begin. Red Bull verbeterde de motor al in de vorige race in Azerbeidzjan. Ook voor deze race komt het team van Max Verstappen met een upgrade. De voor- en achtervleugel wordt weer zo bewerkt, dat de balans in de auto beter is en de bandenslijtage minder snel gaat.

Een verbeterde Williams?
Nog een team dat met een nieuwe motor naar Barcelona komt: Williams! Als enige team hebben zij na 4 races nog geen punten gepakt. Coureur George Russell heeft vertrouwen in de nieuwe motor en hoopt het gat met de achterhoede iets te dichten. Daarnaast zou er in de toekomst nog meer in de hoge Williams-hoed zitten, verklapt Russell.Verstappen in Spanje
Dan gaan we maar eens kijken naar het circuit. Vorig seizoen werd Max Verstappen 3e op de baan in Barcelona, nadat hij als 5e begon. Allemaal leuk en aardig, maar we denken natuurlijk eigenlijk direct terug aan 2016. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg tikten elkaar van de baan, waarna Verstappen de leiding kon pakken. Die positie had hij na 66 rondjes nog steeds. En dat in zijn 1e race voor Red Bull!

Dit was de Grand Prix van Spanje in 2018:
Mercedes de topfavoriet?
De afgelopen 2 jaar zien we dat Mercedes en Ferrari samen strijden voor pole position. De 2 topteams zitten elkaar kort op de huid, met Red Bull daar vlak achter. In de afgelopen 2 seizoenen was Mercedes net een fractie sneller dan Ferrari en in combinatie met de uitslagen in de eerste 4 races van dit seizoen, lijken zij ook nu weer de favoriet. Maar het mooie van zo'n sport: je weet nooit wat een update brengt of hoe duur een stuurfoutje kan zijn.

Voorspelling:

  1. Max Verstappen

  2. Valtteri Bottas

  3. Lewis Hamilton

Brian Vesseur
Houdt van de romantiek en show in sporten als Formule 1 en voetbal.