Preview F1: Gaat regen in Monaco zorgen voor een compleet gekkenhuis?

22 mei 2019

ANP

Het Formule 1-circus gaat dit weekend op bezoek in Monaco. Daar staat de historische Grand Prix door de straten van het prinsendom op het programma. Max Verstappen heeft z'n eerste zege dit seizoen nog niet te pakken, maar daar kan in zijn woonplaats zomaar verandering in komen!


Vorig jaar was Red Bull namelijk ijzersterk in Monaco. Dat was vooral te zien aan Daniel Ricciardo. De Australiër was de snelste in alle vrije trainingen, de kwalificatie én de race. Zelfs met een probleem in de motor bleef hij voor het soepie.

Verstappen was ongelukkiger in 2018. Hij eindigde in de vrije trainingen telkens vlak achter zijn teamgenoot, maar in VT3 knalde hij vol in de muur. Daardoor kon de Nederlander niet meedoen aan de kwalificatie en moest hij op P20 beginnen. Uiteindelijk finishte hij de race nog als 9e.

Check hier de Grand Prix van Monaco in 2018:
PlayStation
Dat is best knap, want in Monaco is het niet makkelijk om in te halen. Bij de start/finish heb je nog de beste kans, vanwege de DRS-zone die daar zit. Toch is Monaco geen saaie race: de historie, de unieke omgeving en de smalle straatjes maken het prachtig om te kijken. Daarnaast wordt er van de coureurs nóg meer verwacht dan normaal. Je moet het circuit maar eens proberen op de PlayStation. Niet te doen.

Racen op donderdag!
De vrije trainingen beginnen al op donderdag in Monaco. Dat doen ze zodat het verkeer geen 3 dagen achter elkaar last heeft van het F1-circus (en de andere klassen die dit weekend in Monaco racen). Op vrijdag kan het verkeer dus weer over de weg en kunnen de vrachtwagens het bier bijvullen in de kroegen.Regen bij de Q?
En dan het weer! In de eerste races van het seizoen hebben we geen regen gezien, maar dat zou in Monaco anders kunnen zijn. Op zaterdag is er meer dan 40% kans op regen en dat zou de kwalificatie extra spannend maken! Het is al een hele klus om je auto op de baan te houden en met regen erbij, wordt dat nog een stukje moeilijker.

Win-win
Voor Verstappen zou het een extra voordeel kunnen zijn, die regen. In het verleden heeft hij al bewezen goed te kunnen rijden op een natte baan én de Red Bull bleek vorig jaar uitmuntend in Monaco. Een win-winsituatie?

Wij denken dat het kan! En dat zou wat zijn: de GP van Monaco winnen is een fantastische prestatie. De GP wordt gerekend tot een van de 3 onderdelen van de 'Triple Crown'. Dat is een (onofficiële) prijs voor het winnen van de GP van Monaco in de F1, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans.

Voorspelling:

  1. Verstappen

  2. Leclerc

  3. Gasly


Brian Vesseur
Kijkt en volgt het nieuws over Nederlands, Engels en Italiaans voetbal. Eet daar dan ook graag een pizza bij!