Preview F1: Tropisch buitje kan Verstappen mooie dingen opleveren in Brazilië

8 november 2018

ANP

Racen op Interlagos kan een groot feest zijn. Meerdere Formule 1-kampioenschappen werden beslist op de baan in het Braziliaanse São Paulo. Dat zal dit weekend niet gebeuren, want Lewis Hamilton pakte het kampioenschap al in Mexico. Dan maar hopen op een tropisch buitje, want dat staat garant voor een gekkenhuis!


We beginnen niet over regen als er geen kans is dat het er is. Volgens onze weerapps is er een redelijke kans op een buitje. Op zondag (50%) zelfs iets meer dan op zaterdag (35%). Als we terugkijken in de tijd denken we natuurlijk meteen aan Max Verstappen.

Verstappen hoopt op podium
De Nederlander beleefde een grandioze regenrace in 2016. Een van zijn beste races ooit, kunnen we wel zeggen. Daar kunnen we het nu de hele preview over hebben, maar waarschijnlijk ken je die race uit je hoofd. En zo niet, dan is hier de samenvatting.

Zelf heeft Verstappen wel vertrouwen in de komende race. Na zijn 2e plek in de Verenigde Staten en zijn overwinning in Mexico hoopt hij ook dat er in Brazilië wat mogelijk is. "Ik heb al veel mooie inhaalacties gemaakt op Interlagos, dus hoop dat het weer een enerverende race wordt.''

Tekst loopt door onder foto.Hamilton vindt 't niks
Die Grand Prix in Brazilië ligt Hamilton trouwens niet echt. De Brit wist er pas 1 keer te winnen, tegenover 3 zeges voor Sebastian Vettel. De Duitser won 2 keer in de laatste 5 jaar, net als Nico Rosberg. 4 Duitse winnaars in de laatste 5 jaar, dus. De Ferrari-Fin Kimi Raikkonen won er trouwens ook ooit, maar daarvoor moeten we terug naar 2007. Nog een leuk feitje: Verstappen zette vorig jaar de snelste tijd neer in de race.

De titel voor de coureurs is voor Hamilton, maar die voor de constructeurs is nog niet beslist. Mercedes staat 55 punten voor op Ferrari, maar met nog 2 races te gaan zou dat zomaar omgedraaid kunnen worden. Dan is het wel handig voor de Italiaanse renstal om in Brazilië een 1-2'tje te pakken. Maar met de struggles van Hamilton op Interlagos, is dat niet onmogelijk.

Voorspelling:

  1. Vettel

  2. Raikkonen

  3. Verstappen