Preview F1: Verstappen vs. Ferrari op het asfalt van Canada

7 juni 2019

AFP

Het is alweer tijd voor de 7e (van de 21) Grand Prix van het jaar! De Formule 1 reist af naar Canada om te racen op het circuit in Montreal. Mercedes reed iedereen de afgelopen races aan gort én heeft een upgrade ingepland voor Canada. Toch is er nog genoeg om over te praten in deze preview.


Laten we eens beginnen met de Formule 1.5. Hoewel Mercedes ijzersterk is, kan 'het soepie' ook niet tippen aan Ferrari en Red Bull. En dus is er een soort best of the rest-competitie bedacht, de Formule 1.5. Er is een Facebook-pagina die punten uitdeelt aan de coureurs alsof Mercedes, Ferrari en Red Bull niet meedoen. Lewis Hamilton kreeg in het echt 25 punten voor zijn overwinning in Monaco, maar die gaan volgens dit account naar Sainz. Best geinig, als het in de top van het klassement zo saai is.
Magnussen kreeg na de race in Monaco nog een straf, waardoor Perez nu dit klassement leidt met 2 punten voorsprong. Check dit artikel voor meer uitleg over die Formule 1.5.

Verstappen
Max Verstappen reed vorig jaar ijzersterk in Canada. Bij alle 3 de vrije trainingen reed hij de snelste tijd om bij de kwalificatie vervolgens P3 te pakken. Die gaf hij in de race niet meer uit handen. Ook pakte hij de snelste raceronde. De Nederlander van Red Bull verwacht niet dat het dit jaar weer zo makkelijk gaat.

Een podium wordt lastig, is zijn verwachting. Ferrari is geweldig snel op de rechte stukken en daar kent het Canadese circuit er veel van. ,,Maar zoals altijd gaan we proberen het maximale eruit te halen.''Honda
De strijd om de wereldtitel geeft Verstappen niet zomaar op, ook al is zijn achterstand op Hamilton 59 punten. Wel heeft hij dan meer vermogen nodig van de Honda-motor. "Voor de wereldtitel moeten we het nóg beter doen, dus we moeten aan de slag en doen dat graag. Dan pas kunnen we aan het kampioenschap denken, maar uiteindelijk moet je uit ieder weekend het beste proberen te halen."

Al met al wordt het dus lastig voor Red Bull in Canada. Mercedes lijkt ook in Montreal te gaan domineren, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt. Toen Mercedes vorig jaar in Oostenrijk een update had doorgevoerd, stonden beiden bolides met problemen langs de baan.

Voorspelling:

  1. Hamilton

  2. Bottas

  3. Leclerc


Een samenvatting van de GP van Canada van vorig jaar: