Preview F1: Waarom Verstappen weer eens kans heeft op een podiumplek in Singapore

13 september 2018

Getty Images

De Europese Grands Prix in de Formule 1 zitten erop en daarom trekken we weer verder naar het volgende continent. Het komende weekend staat de GP van Singapore op het programma. Een race waar de auto van Max Verstappen veel meer kans maakt dan in bijvoorbeeld Italië.


De baan - het Marina Bay Street Circuit - kent veel bochten. Dat is chill voor de Red Bulls, want de auto kan daar goed mee omgaan. Daarom heeft Verstappen ook automatisch meer kans op een podiumplek. Zelf verwacht hij niet dat-ie kan winnen. Maar: ''Die 2e startrij moeten we proberen te halen.''

'Minder met het gas erop'
Verstappen legt ook nog even haarfijn uit waarom de winst er niet in zit: ''Er zijn echt nog wel wat langere rechte stukken, hier. En dan verliezen we het meteen, met die motor van ons. Zodra het gas erop gaat, zijn wij minder.''

Tekst loopt door onder foto.Vorig seizoen startte de Nederlander als 2e in Singapore. Maar direct na de start werd hij van de baan getikt door 2 Ferrari's. Een pijnlijke start, want ook daar had er een goed resultaat in kunnen zitten.

Ferrari de favoriet
Ferrari lijkt dit seizoen wel het meeste kans te hebben op de winst. Vorig seizoen was Sebastian Vettel het snelste bij de kwalificatie, gevolgd door 2 Red Bulls. Op plek 4 kwam teamgenoot Kimi Raikkonen, daarna pas de 2 Mercedessen. Dit seizoen lijkt de auto van Ferrari ook beter geschikt voor het stratencircuit dan die van Mercedes.

Raikkonen in, Leclerc uit (en andersom)
Ook moeten we het nog even hebben over de stoelendans die momenteel plaatsvindt in de Formule 1. Kimi Raikkonen is vertrokken bij Ferrari. De Italiaanse renstal heeft het talent Charles Leclerc van Sauber aangetrokken. Dat is niet hoe Ferrari het normaal doet, want zij staan erom bekend alleen ervaren coureurs te contracteren. Overigens bewandelt Raikkonen de omgekeerde weg naar Sauber.

14 september 2018
10:30-12:00 1e Vrije Training
14:30-16:00 2e Vrije Training

15 september 2018
12:00-13:00 3e Vrije Training
15:00-16:00 Kwalificatie

16 september 2018
14:10-16:10 Race

Voorspelling:

  1. Vettel

  2. Raikkonen

  3. Verstappen