Preview: over deze 5 zaken gaat het in Stiermarken

10 juli 2020

ANP

Het is nog nooit voorgekomen, 2 Grands Prix op dezelfde baan 1 week na elkaar. Op de Red Bull Ring gaat het dit weekend gebeuren. Na de GP van Oostenrijk krijgen we nu de GP van Stiermarken, de naam van de regio waar het circuit ligt.


Dit zijn de 5 belangrijkste thema's waarover gesproken wordt:

Mercedes-motor brak?
De Mercedes-aangedreven teams hadden vorige week last van een brakke zondagmiddag van de motoren. Zowel Lance Stroll als George Russell viel uit, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton moesten de kerbs ontwijken om problemen te voorkomen. Het is de vraag of Mercedes de problemen in een heel korte week heeft kunnen oplossen.

Wat kan Verstappen?
Het is natuurlijk gokken wat er vorige week was gebeurd als Max Verstappen niet was uitgevallen. Maar het zag er wel heel goed uit! Op de mediumband gestart lag hij comfortabel 2e achter Bottas, totdat de Red Bull ermee ophield. We hopen natuurlijk met zijn allen dat het dit weekend wel gesmeerd gaat en Max kan meedoen om de overwinning.

Alonso is back
Groot nieuws vlak voor het weekend, want 2-voudig wereldkampioen Fernando Alonso rijdt volgend jaar na jaar pauze voor Renault. De legendarische Spanjaard is geliefd bij veel mensen omdat hij waarschijnlijk de beste coureur van zijn generatie is. Tegelijkertijd heeft hij ook veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd, met zijn politieke spelletjes en sneren. Hoe dan ook spannend!

Updates bij Ferrari
Het was een drama, vorig weekend bij Ferrari. De rode wagens waren veel te langzaam en alleen met veel mazzel en uitvallers haalde Charles Leclerc het podium. Sebastian Vettel lag er zelfs al uit in Q2, puur op snelheid... Dit weekend is er een grote update. Onder meer de aerodynamica en de vloer worden aanpakt, hopelijk voor Ferrari met goede resultaten.

Nieuwe podiumfinisher
Lando Norris greep vorige week op briljante wijze de 3e plaats, wat zijn 1e podium ooit was. De jonge coureur wordt een grote toekomst voorspeld en vanaf vandaag (vrijdag) moet hij invulling gaan geven aan zijn nieuwe imago. Norris is niet meer de lolbroek, maar vanaf nu ook een serieuze topcoureur.