Privécollectie Schumacher wordt tentoongesteld

6 oktober 2016

anp
Privécollectie Schumacher openbaar gemaakt

Alle prijzen die Michael Schumacher tijdens zijn racecarrière verzamelde, worden tentoongesteld. De permanente expositie komt volgend jaar op het terrein van een oude luchthaven, zei manager Sabine Kehm  op een persconferentie in Berlijn. ,,Het is een grote wens van de familie Schumacher dat alle fans de collectie van Michael kunnen zien", zei Kehm.


Prijzen
De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 verzamelde tijdens zijn carrière honderden prijzen en memorabilia. Al die spullen worden nu tentoongesteld, als eerbetoon aan de carrière van de inmiddels 47-jarige Duitser. ,,En ook als blijk van dank voor iedereen die hem gesteund heeft, tijdens zijn carrière en nu nog steeds", aldus Kehm.

Hersenletsel
De Duitser viel eind december 2013 tijdens het skiën in de Alpen met zijn hoofd op een rots en liep daarbij hersenletsel op. Hij lag zes maanden in coma in het ziekenhuis. De legendarische coureur vecht sindsdien voor herstel in zijn woning in Zwitserland. De familie brengt zelden informatie over zijn gezondheidstoestand naar buiten.