Racedirecteur Whiting positief over F1-race op TT-circuit Assen

26 januari 2018

Getty
Verstappen

Formule 1-fans hopen nog altijd op een nieuwe Grand Prix van Nederland. Een F1-race op Hollandse bodem komt nu weer een stapje dichterbij, nadat racedirecteur Charlie Whiting is gaan kijken op het TT-circuit van Assen en de baan een positieve beoordeling heeft gegeven.


Het circuit heeft een zogenaamde grade 1-licentie aangevraagd, waarmee het officieel Formule 1-races mag organiseren. Whiting is daarom volgens de NOS vorige week uitgebreid gaan kijken of het circuit ook echt aan de eisen voldoet. De racedirecteur was erg positief.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met FORMULE 1 AAN naar 06 135 591 70.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal
"De beoordeling van Whiting is een belangrijke stap om de Formule 1 terug te krijgen in Nederland, maar we zijn er nog lang niet", zegt circuitbaas Arjen Bos. Een volgende stap is een keuring van het Formula One Management, die verwacht Bos op korte termijn.

Verbeterpunten
Whiting was dus erg onder de indruk, maar had nog wel een paar kleine verbeterpunten. Zo moeten de kerbstones, vangrails en barrières langs de baan worden aangepast. Aan het circuit zelf hoeft niet gesleuteld te worden. De kosten voor deze aanpassingen liggen rond de 2 miljoen euro.