Racelegende Jackie Stewart: ‘Verstappen is nog niet volwassen’

14 september 2021

Racelegende Sir Jackie Stewart (82) zag afgelopen zondag van dichtbij hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton op elkaar in de grindbak eindigden op Monza. De Schot vindt dat beide coureurs onnodig veel risico namen.


"Verstappen heeft langer nodig om volwassen te worden dan gedacht. Dat je na zo'n serieus incident niet eens even naar Hamilton toe gaat, is iets wat ik niet helemaal begrijp", zegt de 3-voudig wereldkampioen tegen de Daily Mail.

"Max heeft nog veel te leren... maar naar wie luistert hij? Hij is goed, héél goed. Hij is waarschijnlijk de snelste coureur op de grid op het moment, maar om een echte kampioen te zijn kan je niet de hele tijd betrokken zijn bij crashes. Als ik baas was bij zijn team, zou ik zeggen: ‘in godsnaam, doe dit nooit meer’".

Lage straf
De straf (3 plekken achteruit op de grid bij de GP van Rusland) vindt Stewart een lachertje. "De stewards hebben meer informatie, maar waarom gaven ze Verstappen maar 3 plekken gridstraf als ze er zo zeker van waren dat hem alle blaam trof? Als de halo er niet was geweest, was Lewis misschien wel dood geweest, en de veronderstelde dader krijgt maar een kleine tik op de vingers."