Racelegende Stewart blij met halo: ‘Als jullie net zoveel gehuild hadden als ik…’

8 augustus 2017

Getty Images

In de Formule 1 is er behoorlijk wat opschudding ontstaan over de invoering van de halo. De ring rondom de cockpit moet vanaf volgend seizoen voor extra bescherming zorgen voor de coureur, maar niet iedereen is een voorstander. Zo begrijpt Max Verstappen niet waar het nodig is, maar racelegende Jackie Stewart kan niet wachten tot het is ingevoerd.

,,Als de tegenstanders naar net zo veel begrafenissen waren geweest als ik en net zo veel hadden gehuild als ik heb gedaan om goede vrienden, dan zouden ze geen tegenstand bieden", zo vertelt de 78-jarige Brit aan Autosport. ,,Je moet zo veel mogelijk veiligheid hebben. Ik bedoel: In de jaren 60 waren mensen tegen een gezichtsbedekkende helm, omdat je dan de gezichten van de coureurs niet meer kon zien."

In 2009 overleed de jonge coureur Henry Surtees aan de gevolgen van een rondvliegend wiel dat tegen zijn hoofd aan kwam. ,,Dat kan altijd gebeuren. Hij had geen geluk, maar waarom moet je vertrouwen op geluk", zegt de drievoudig wereldkampioen.


Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht