Racing Point kiest voor Hülkenberg als vervanger van Perez

31 juli 2020

BSR Agency

Nico Hülkenberg is de tijdelijke vervanger van Sergio Perez bij Racing Point. De Duitse ex-Formule 1-coureur werd vrijdagochtend al gespot op het circuit van Silverstone en zijn naam stond even later al op de borden van Vrije Training 1, die om 12.00 uur Nederlandse tijd begint.Dit weekend en volgend weekend staat de dubbele race op het circuit in Milton Keynes op het programma. De verwachting is dat Hülkenberg beide races rijdt voor Racing Point.

Corona
Sergio Perez werd donderdag positief getest op corona en moet dus in zelfquarantaine voor 2 weken. Racing Point kon ook nog kiezen uit 2 reservecoureurs: Stoffel Vandoorne of Esteban Gutierrez. Maar omdat beide coureurs al een tijdje geen Formule 1 meer hadden gereden, viel de keuze toch op de Hulk, die eind 2019 stopte als coureur van Renault.


Ervaring bij Racing Point
Hülkenberg heeft een beetje ervaring bij Racing Point (vroeger Force India). In 2011 was hij testcoureur voor dat team en in 2012 had hij zelfs een eigen stoeltje in de Formule 1. Tussen 2014 en 2016 reed hij ook al in de roze wagens.