Racing Point: Sergio Perez voor 99 procent zeker terug bij GP Spanje

8 augustus 2020

AFP

Sergio Pérez maakt naar alle waarschijnlijkheid volgend weekend in Spanje zijn rentree op de grid. De Racing Point-coureur ontbreekt zondag voor de 2e keer op rij, omdat hij corona heeft.


"Hij is opnieuw getest en we hebben de resultaten zondag", zei Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer in een videocall met diverse journalisten. "Ik verwacht dat hij ditmaal negatief is. Als we naar Barcelona gaan, ga ik er vanuit dat hij fit is. Ik verwachtte voor 99 procent zeker dat hij dit weekend zou ontbreken en ik denk nu voor 99 procent zeker te weten dat hij er volgend weekend weer bij is."

Hülkenberg
Afgelopen weekend werd Pérez vervangen door Nico Hülkenberg, die ook tijdens de 70th Anniversary Grand Prix het stoeltje van de Mexicaan overneemt. Tijdens de kwalificatie reed de Duitser knap naar P3, waardoor hij alleen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor zich moet dulden. Hülkenberg rijdt zondag op Silverstone weg met Max Verstappen in zijn nek.

Mexico
Sergio Pérez raakte besmet met het coronavirus tijdens het vrije weekend. Daarin reisde hij naar zijn zwaar getroffen thuisland Mexico om zijn moeder te bezoeken.