Racing Point vertelde Sergio Perez pas op het allerlaatste moment dat hij weg moet: ‘Kwam hard aan’

10 september 2020

BSR Agency

Waar Sebastian Vettel iets te vieren had, zat er ook een verliezer voor de wereldpers donderdag in Mugello. De Mexicaan Sergio Pérez die zijn stoeltje verliest bij Racing Point, straks Aston Martin. "Dit hoort nu eenmaal bij de rare wereld die Formule 1 heet..."


Met vele miljoenen uit Mexico redde Sergio Pérez recent nog zijn team, maar dat betekent niet dat hij ook zijn eigen toekomst veiligstelde. Nu het team financieel in stabieler vaarwater is geraakt met miljardair Lawrence Stroll aan het roer en Aston Martin straks instapt, moet Pérez opkrassen. Bij de omhoog bijgestelde ambities past een 4-voudig wereldkampioen als Sebastian Vettel veel beter naast Lance Stroll, de zoon van.

'Niemand had me iets verteld'
"Niemand had me officieel al wat verteld, maar ik had zelf al wel een beetje door dat dit er aan zat te komen", vertelde Pérez. "Gisteren werd me pas officieel vertelt dat ik hier niet door kan. Ik kreeg een belletje van Lawrence waarin hij me vertelde dat het team gekozen heeft om een andere richting op te gaan."


'Boodschap kwam hard aan'
Vrij bijzonder toch wel, want Pérez tekende onlangs nog bij voor 3 jaar. En meermaals vertelde de teamleiding dat Vettel ‘geen optie’ was en Pérez mocht blijven. "Dus die boodschap kwam gisteren hard aan. Maar het is prima zo, alles heeft een begin en ook een einde", aldus Pérez.