Räikkönen vertelt openhartig (not) over overstap naar Sauber

13 september 2018

anp

In Singapore gaf Kimi Räikkönen vandaag voor het eerst tekst en uitleg over zijn vertrek bij Ferrari en terugkeer naar Sauber. ,,Het is niet zo dat ik dit jaren geleden al zo bedacht heb. Het is gewoon zo gelopen.”


"Waarom niet?,” zegt Räikkönen op de persconferentie onder meer tegen het AD. Kimi had duidelijk niet echt zin om heel veel te vertellen over zijn overstap. ,,Wat wil je weten? Er is nu een besluit gevallen over mijn toekomst. Het was niet mijn besluit om Ferrari te verlaten. Wel mijn besluit om naar Sauber te gaan."

Alleen over het tijdstip van het langverwachte besluit om Ferrari-talent Charles Leclerc volgend jaar in de stoel van Räikkönen te zetten, wilde de Fin nog wat zeggen. ,,In Monza kreeg ik het te horen. En met Sauber, dat ik natuurlijk nog uit het verleden ken, zijn de gesprekken meteen daarna gestart. Het is niet zo dat ik altijd heb nagedacht over een terugkeer naar Sauber, het is gewoon zo gelopen, nu. Ik heb dit niet al jaren aan zien komen.‘’

Doelen
Wat zijn doelen zijn, in 2019 en 2020, bij een subtopper als Sauber, dat toch vooral op ruime afstand van de drie topteams opereert? ,,Het doel blijft natuurlijk altijd winnen, maar je moet wel realistisch zijn. Ik mik dus gewoon op de best mogelijke positie en dan zien we wel waar ik straks finish.”

Laatste kunstje
Of Sauber zijn laatste kunstje in de Formule 1 wordt? ,,Wie weet? Die kans is best groot, denk ik. Waarom ik nog in de Formule 1 blijf? Om te racen, voornamelijk. De rest van het weekend trekt me niet zo. Maar goed, dat heb ik altijd gezegd, dus dit kan moeilijk een verrassing zijn voor iedereen", besluit de Fin, die volgende maand 37 wordt.