Rappe Max Verstappen ziet dat Ferrari sneller is op rechte stuk: ‘Doe niet mee om pole’

25 oktober 2019

EPA

In de ochtend reed Max Verstappen de 3e tijd bij de Vrije Training voor de GP van Mexico. In de middag snelde hij naar de 2e positie. De 1e trainingsdag in Mexico-Stad was een hoopgevende voor Max Verstappen.


Toch blijft de Nederlander kritisch. "Om serieus mee te doen voor pole position hadden we er nu al een halve seconde voor moeten staan", schreef Arjan Schouten van AD. "Dit was een prima dag", oordeelde de Limburger dan ook, voor de wereldpers.

Niet meedoen
"Niet dat ik denk dat we zaterdag ook serieus mee gaan doen om pole position, hoor. Want dan moeten we er nu eigenlijk al een halve seconde voor staan maar alsnog is het allemaal best wel oké. Het is alleen een beetje jammer dat we zoveel tijd verliezen op Ferrari op de rechte stukken, dat win je hier gewoon niet meer terug."

In de 2e en 3e sector noteerde Verstappen steeds de snelste tijden maar daarmee overbrugde hij niet volledig de eerder op het circuit opgelopen achterstand op de rode wagens. "Ze pakken bijna een volle tel op de rechte stukken, dat win je niet meer terug in de bochten."

Weinig bochtjes
Dat lukt niet, volgens Verstappen. "Daar zijn er simpelweg niet genoeg van in dit rondje. Maar goed, het is wat het is. Laten we ons maar focussen op de race. Als we de banden daar onder controle kunnen houden, moet daar misschien wel wat mogelijk zijn."