🎥 | Reactie Max Verstappen na GP van Rusland: ‘Mooi om zo weer terug te komen’

27 september 2020

Een voldaan gevoel hield Max Verstappen over aan zijn beste Grand Prix van Rusland uit zijn carrière. De Limburger kwam in Sochi als 2e over de finish en splitste de Mercedessen. "Het is mooi om zo weer terug te komen."


Nooit won op het Sochi Autodrom een ander team dan Mercedes. Daar kwam ook deze race met de zege voor Valtteri Bottas geen verandering in. "Dit staat natuurlijk wel bekend als een echt Mercedes-circuit. Buiten vorig jaar zijn zij hier eigenlijk altijd dominant geweest", begon Verstappen zijn analyse voor de camera van Ziggo Sport. "Op de mediums had ik op punten net wat te veel overstuur, dus ik kon niet echt aansluiten en aanvallen. Bij de pitstop (wederom een razendsnelle met 1,9 seconde) hebben we er wat vleugel af gehaald.”

'Best oké'
"Daarna was de snelheid best oké. We verliezen natuurlijk best wel wat op het rechte stuk, maar uiteindelijk ben ik gewoon blij dat ik hier binnen 8 seconden finish op een circuit waar we weten dat we normaal niet competitief zijn."

2 uitvalbeurten
Zo nam de Nederlander na 2 uitvalbeurten in Italië sportieve revanche. "Het is mooi om zo weer terug te komen en veel punten te pakken. Daar ben ik heel blij mee.”