🎥 | Reactie Verstappen na P2 in kwalificatie: ‘Dit was 1 van mijn beste kwalificaties ooit’

26 september 2020

Uiteraard had Max Verstappen een prima humeur in de persconferentie na de kwalificatie voor de GP van Rusland. Plek 2, met op papier een gunstige bandenstrategie voor de race. "De beste manier voor ons om aan de race te beginnen."


Verstappen zei dat het 1 van zijn beste kwalificaties uit zijn racecarrière was. "Ik denk het wel." Hij had voorspeld dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden om vanaf de 2e startrij te mogen vertrekken. Dus dat hij zondagmiddag in Sochi vanaf de 1e rij mag vertrekken, was pure winst. "Een grote verrassing”, erkende Verstappen. "We hebben ons sterk verbeterd van vrijdag op zaterdag, en zelfs nog binnen de kwalificatie zelf. In die laatste vliegende ronde had ik echt goed grip. Dat was echt een mooie ronde.”

Pole voor Hamilton
Lewis Hamilton start de race vanaf pole position, voor de 96 ste keer in zijn carrière. Maar, door geworstel in Q2, doet hij dat wel op de rode band. Die slijt veel harder dan de medium compound waar Verstappen op begint, net als Valtteri Bottas vanaf plek 3 overigens. Toch waagde Verstappen zich niet aan al te grote woorden over zijn kansen om de race in Rusland te winnen.

'Mercedes is beter'
"Ik denk dat Mercedes nog altijd een iets betere race pace heeft dan wij. Ik start ook vanaf de vuile kant van startfinish. Dus laten we eerst maar eens zorgen dat ik goed weg kom, vol gas bij voorkeur”, refereerde hij aan zijn mislukte racestart 2 weken geleden op Mugello. "Het is na 2 uitvalbeurten ook vooral belangrijk om punten te scoren."