🎥 | Reactie Vettel na wéér een crash: ‘Toen ging het een stuk slechter’

26 september 2020

De gifbeker voor Sebastian Vettel moet dit seizoen helemaal leeg. De 4-voudig wereldkampioen, die momenteel in de WK-stand slechts 13e staat, schoot tijdens het 2e deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland hard van de baan.


"Ik raakte de auto kwijt in bocht 2 en toen dat weer gebeurde in bocht 4 kon ik het niet meer herstellen”, zei de Ferrari-coureur nadat hij uit de beschadigde auto was geklommen. "Ik wist dat er wat marge was en daarom ging ik ervoor.”

'Blijkbaar te veel risico'
Vettel leek in de vrije trainingen juist het goede gevoel met de auto weer een beetje terug te hebben. "Maar tijdens de kwalificatie had ik het meteen lastig, vooral in de 1e sector. Ik besloot wat meer risico te nemen, maar blijkbaar een beetje te veel.”

Lees hier: dit is de uitslag van de kwalificatie voor de GP van Rusland

'Toen ging het een stuk slechter'
De Duitser start door het uitvallen in Q2 zondag de race vanaf P15. Zijn teamgenoot Charles Leclerc deed het met P11 niet veel beter. "We gaan zien wat er mogelijk is in de race. Het ging dit weekend niet slecht, tot aan de kwalificatie. Toen ging het een stuk slechter, maar de rest was oké.”