Red Bull-adviseur Helmut Marko: ‘Max Verstappen moet soms zijn mond houden’

1 februari 2020

BSR

Helmut Marko werkt als adviseur bij Red Bull. En hij heeft een advies voor RB-coureur Max Verstappen: vaker zijn mond houden. Waarom dan?!


In een lang interview met Motorsport Magazin legt Marko uit wat hij bedoelt. "Max staat echt voor zijn mening. Dat is goed en past bij het imago van Red Bull", zo begint hij. "In een WK-strijd moet hij zich soms wat meer inhouden, dan moet je namelijk iets diplomatieker zijn en het waarheidsideaal soms een beetje opzij zetten."

Mexico
Hij heeft het natuurlijk ook over het incident bij de GP van Mexico. Max gaf toen toe dat hij bij de kwalificaties op volle snelheid bleef rijden op een moment dat het niet mocht. "Onze persdame wist op dat moment nog niet dat hij 'under investigation' was. En zo is van het één eigenlijk het ander gekomen". Kortom, anders had zij even snel haar hand op Max' mond gelegd.

Rauw randje
Hij benadrukt dat Verstappen niet vanaf nu als een robot voorgeprogrammeerde antwoorden moet afdraaien. "Hij heeft nog genoeg ruwe randjes over, dus dat is geen probleem".