Red Bull domineert in 2e vrije training in Singapore, Ferrari’s 9e en 11e

15 september 2017

AFP

In de 2e vrije training van de GP van Singapore bewijzen de Red Bulls op dit soort stratencircuits echt bij de beste teams te horen. Daniel Ricciardo en Max Verstappen reden in het donker de 1e en 2e tijd.


Ricciardo's snelste tijd was zelfs een baanrecord. De Australiër van Red Bull reed tijdens de 1e vrije training ook al de snelste tijd. Het belooft heel wat voor de kwalificatie van zaterdag!

Vettel niet in top-10
Verstappen kuste wel nog even de muur. Sebastian Vettel deed dat in zijn Ferrari even later ook, maar kwam er iets slechter van af dan de Nederlander. De Duitser bleef door de botsing steken op P11, 2 plekken lager dan teamgenoot Kimi Räikkönen, die zonder botsing ook matig reed.

Rommelige Bottas
Valtteri Bottas stelde weer een beetje teleur. In de 1e vrije training reed de Fin van Mercedes al heel rommelig en in de 2e vrije training ging het niet veel beter, ondanks een 4e tijd. Nico Hülkenberg reed in zijn Renault daarentegen wel weer prima. Hoewel hij de 2e vrije training niet helemaal af kon maken (problemen met de koeling), reed hij toch een knappe P5, achter de Mercedessen.

Vergelijkbare omstandigheden
Volgens bandenfabrikant Pirelli waren de omstandigheden tijdens de 2e vrije training heel erg vergelijkbaar met de omstandigheden tijdens de race zondag.