Red Bull dreigt weer met vertrek uit Formule 1: ‘Dat is zijn goed recht’

11 maart 2019

AFP

Het is nog allerminst onzeker of Red Bull Racing ook na 2020 te vinden is in de Formule 1. Dietrich Mateschitz, eigenaar van het energiedrankje, wil wellicht de stekker uit het project trekken. Waarom? Nou, Red Bull is momenteel niet te spreken over de regeltjes die ingaan vanaf 2021.


Mateschitz wil ermee stoppen als Liberty Media niet met drastische veranderingen komt voor het Concorde Agreement van 2021. "En dat is zijn goed recht", sprak teambaas Christian Horner over de mogelijke actie tegenover Motorsport.

Horner begrijpt Mateschitz
Binnen Red Bull zijn ze tevreden met de vorderingen in het plan Vision 2021. Daardoor wil Mateschitz er volgens Horner wellicht mee kappen. "Hij is gepassioneerd over de motorsport, enthousiast over de motordeal met Honda en de potentie daarvan, maar de F1 moet natuurlijk wel haar best doen om Red Bull aan boord te houden", aldus de teambaas.

"Het moet spannende races creëren, kosteneffectief zijn en we moeten in staat zijn op een gelijk speelveld met fabrieksteams te opereren. Mateschitz wacht denk ik net als iedereen af wat er na 2020 gaat gebeuren."

Dreigende taal niet voor het eerst
Het is niet de eerste keer dat Red Bull spreekt over een vertrek uit de Formule 1. Helmut Marko riep enkele maanden geleden dat de renstal uit de sport verdwijnt als het niks wordt met de Honda-motor.