Red Bull: Ferrari en Mercedes zijn bang voor ons

14 oktober 2015

GETTY
Red Bull: Ferrari en Mercedes zijn bang voor ons

Adrian Newey, technisch directeur bij Red Bull Racing, zegt dat Ferrari en Mercedes geen motoren willen leveren, omdat ze bang zijn voor de Oostenrijkers.

,,We gaan misschien de Formule 1 uit, omdat Mercedes en Ferrari bang voor ons zijn", zegt Newey tegen Sky Sports. ,,Ze maken zich zorgen, omdat wij ze zouden verslaan met hun eigen motor."

'Motoren even sterk'
De Engelsman is een fervent tegenstander van de huidige regels in de koningsklasse van de motorsport, waarin de nadruk op de motor ligt in plaats van op de aerodynamica. Hetgeen waar de engineer juist bekend om staat. ,,We moeten weer terug naar de tijd waarin alle teams een motor hebben die bijna even sterk is. Het mag een paar procent in kracht verschillen, maar geen tien procent."

Zonder motor
Red Bull en Toro Rosso zitten op dit moment nog zonder motor voor 2016. De renstal van Dieter Mateschitz kan geen competitieve motor krijgen, want Mercedes weigert een krachtbron te leveren en Ferrari wil alleen de 2015-versie aanbieden. Het contract met de huidige fabrikant, Renault, loopt nog tot 2017, maar die relatie is ernstig bekoeld nadat Red Bull diverse malen flink heeft uitgehaald en aangaf onder het contract uit te willen.

Lees ook: Memphis Depay speelt met verkeerd shirt
Lees ook: ‘Blessure Krul levert Newcastle bijna 1,5 miljoen euro op’
Lees ook: Tweets om de pijn te verzachten