Red Bull had door problemen met auto Pérez bijna ook 2e kans op zege vergooid

7 juni 2021

EPA

Het scheelde weinig of na Max Verstappen had ook Sergio Pérez zijn kansen op de winst in Baku in rook zien opgaan. De Mexicaan erfde de leiding na de crash van Verstappen door een klapband, maar hij kende zelf ook de nodige zorgen. De Red Bull-bolide van Pérez kampte met een hydraulisch probleem.


"Het scheelde maar weinig of ik had het einde niet gehaald. Vooral bij de herstart was het lastig; ik kon de banden niet opwarmen. Het waren maar twee rondjes, dus ik had alles te verliezen. Het mocht niet fout gaan bij die herstart en gelukkig slaagde ik erin de finish te halen", aldus Pérez, die zijn auto direct na het passeren van de finishvlag tot stilstand bracht en de uitloopronde niet meer reed.

Halverwege
Teambaas Christian Horner zei ook dat het team 'm behoorlijk had zitten knijpen terwijl Perez steeds dichter bij zijn tweede Grand Prix-zege kwam. "We maakten ons grote zorgen. Hij kreeg het probleem al halverwege de race. Sergio heeft het fantastisch opgelost."

De herstart volgde op de klapband van Verstappen, die met nog vijf ronden te gaan aan de leiding reed en leek af te stevenen op zijn 2e zege op rij, wat een unicum zou zijn, maar door bandenpech voor de 3e keer uitviel in Baku.

Onverdiend
Pérez zelf draaide er tijdens de festiviteiten niet omheen en stelde dat Verstappen eigenlijk had moeten winnen. "Het spijt me heel erg voor Max. We hadden hier eigenlijk een één-twee moeten scoren."