Red Bull krijgt snel een upgrade om sneller te worden op de rechte stukken

15 april 2019

Getty Images

Christian Horner heeft goed nieuws voor fans van Max Verstappen en heel Red Bull. De teambaas heeft gezegd dat er snel updates gaan komen voor de RB15. De updates moeten ervoor zorgen dat de auto op de rechte stukken sneller wordt.


"In de derde sector hebben we nog wat werk te doen", zegt Horner tegen Motorsport.com na de Grand Prix van China.  "Maar er komen snel een paar upgrades aan die ons op dat punt zullen helpen. Wat betreft de auto was het alles bij elkaar genomen een positief weekend."

Party mode
Ook de motor moet nog wat beter worden. Vooral de zogenaamde 'party mode' kan nog wel wat verbetering gebruiken bij Red Bull. "Volgens mij zijn ze er progressie mee aan het maken. Er zit daar nog een en ander in de pijplijn wat zeker gaat helpen, maar de concurrentie zit natuurlijk niet stil."

De verbeteringen moeten dus helpen om Red Bull weer wat dichter bij Mercedes en Ferrari te krijgen. Zit er zelfs nog meer in dan dat?

"Ons doel voor dit jaar is om het gat naar Mercedes en Ferrari te dichten en daar zijn we mee bezig. We hebben hier een auto tussen de 2 Ferrari’s weten te krijgen en zijn qua snelheid zeker dichter bij Mercedes gekomen."