Wat is de reden dat Mercedes-baas Toto Wolff niet bij de Grand Prix van Brazilië is?

11 november 2019

BSR/Lapresse Marcella Gastini

Het Formule 1-seizoen van 2019 zit er zo goed als zeker op. Er worden nog 2 races gereden (in Brazilië en Abu Dhabi), maar die gaan letterlijk nergens meer over. Mercedes heeft zoals verwacht alle prijzen te pakken en dus laat teambaas Toto Wolff de laatste 2 Grands Prix voor wat het is. Een duidelijke reden is hier alleen niet voor.


Toegegeven: Mercedes heeft niks meer om voor te vechten. Lewis Hamilton behaalde in Austin al zijn 6e wereldtitel, Mercedes heeft de constructeurstitel al in handen en ook nummer 2 Valtteri Bottas kan in de WK-stand niet meer worden ingehaald door Ferrari-rijder Charles Leclerc.

Toch blijft het raar. Het voelt alsof Erik ten Hag de laatste potjes niet meer op de bank wil zitten. Toto Wolff laat officieel het volgende weten:

"Andere onderwerpen"
"Nu we de twee kampioenschappen dit seizoen al hebben veroverd, kan ik me vanuit Europa richten op andere onderwerpen. Het is prachtig dat we onszelf in de positie bevinden dat ik een weekend achter kan blijven in Europa, wetende dat de rest van het team de kleuren van Mercedes met trots zal vertegenwoordigen in Zuid-Amerika."

Vervanger Toto Wolff
Het is nog bekend wie de Oostenrijker vervangt als teambaas van Hamilton en Bottas. Wolff zal voor het eerst sinds 2013 niet in paddock te vinden zijn.