Renault-baas denkt nog maanden nodig te hebben om vervanger van Ricciardo te vinden

25 mei 2020

EPA

Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. "We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul. "Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."


De namen van Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas circuleren als gegadigden voor het zitje naast Esteban Ocon, maar Abiteboul waagt zich niet aan het noemen van namen. "Eerst goede informatie, dan pas de keuze voor de coureur. Die is belangrijk, want de coureur die we nemen rijdt niet alleen in 2021 voor ons, maar ook in 2022, als de nieuwe regels zijn ingevoerd.”

Tests in Barcelona
De coronapandemie heeft ook de Formule 1 in zijn greep. De eerste 10 grands prix van 2020 zijn uitgesteld of geschrapt en de teams hebben alleen in februari kunnen testen in Barcelona. "Onze prestaties daar waren bemoedigend, maar in testen weet je nog niet hoe goed de auto is ten opzichte van de anderen. Daar heb je echt de races voor nodig", aldus Abiteboul, die uitziet naar de start van het seizoen.

5 juli start in Oostenrijk
Zoals de plannen er nu liggen, is de eerste Grand Prix op 5 juli in Oostenrijk. Renault was vorig jaar het op 4 na sterkste team bij de constructeurs. Ricciardo eindigde als 9e in het WK.