Renault-baas pleit voor budgetplafond: ‘Belangrijkste doel voor 2021’

24 maart 2019

ANP

Cyril Abiteboul, baas van het F1-team van Renault, vindt dat de koningsklasse van de autosport er alles aan moet doen om de verschillen tussen teams kleiner te maken. Komende week komen de Strategy Group en de F1 Commission bij elkaar om te praten over de toekomst van de sport en Abiteboul wil graag dat het over geld gaat.


De Fransman wil namelijk niks liever dan een budgetplafond. “Dat is een heel complex reglement, iets dat nog niet bestaat. (...) We denken dat er echt iets gedaan moet worden aan het beheersen van de kosten", klinkt het tegenover Motorsport.com.

Competitie
Door zo'n budgetplafond heeft elk team dezelfde financiële middelen tot de beschikking, en dat komt weer ten goede aan de competitie. Dit zou dan per 2021 - het jaar dat er weer veranderingen komen - in moeten gaan.

Wensenlijstje
Abiteboul heeft trouwens nog wel meer op zijn wensenlijstje staan. "De 3 dingen die voor mij niet kunnen wachten, zijn de verdeling van de inkomsten, het bestuur van de sport en het budgetplafond - alles dat gerelateerd is aan de duurzaamheid van het businessmodel is belangrijk. Dat bepaalt of de Formule 1 per 2021 nog steeds een meeslepend en attractief platform is."