Renault F1 toont nieuwe wagen van Ricciardo en Hülkenberg aan de wereld (video)

12 februari 2019

Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg weten hoe hun nieuwe bolide voor komend seizoen eruit ziet. Vandaag presenteerde Renault namelijk de nieuwe R.S.19. Qua kleurstelling is er bij de Franse renstal niet veel anders dan voorheen.


Renault sloeg afgelopen zomer toe door Ricciardo los te weken bij Red Bull Racing. De Franse renstal noemt de Australiër en Hülkenberg samen 'The Hottest lineup of F1'.

Flinke pak geld
Om de oude teamgenoot van Max Verstappen binnen te halen heeft Renault een forse som geld betaald en het toont de ambities van de renstal. Het Franse team heeft al aangegeven dat ze dit jaar nog niet voor de wereldtitel kunnen vechten, maar het aantrekken van Ricciardo moet gezien worden als een investering in de toekomst.

Om dat te bewerkstelligen heeft Renault de oude motor helemaal overboord gegooid en zich gefocust op volledig nieuwe motor. Daarmee hoopt Renault het gat met Ferrari en Mercedes te dichten en gelooft het dat ze Honda, de nieuwe motor voor Red Bull, achter zich kunnen laten.

Ricciardo is zijn gevoel voor humor niet verloren in de winter. Op de vraag van teambaas Cyril Abiteboul waarom hij naar Renault is gegaan antwoordt de Australiër: "Bonjour, je m'appele Daniel. Ik wilde gewoon Frans leren."