Renault stopt in F1 als motorenleverancier

15 september 2015

GETTY
Renault stopt in F1 als motorenleverancier

Renault stopt als leverancier van motoren in de Formule 1. ,,We hebben heel duidelijk gezegd: Het is voorbij", liet concernbaas Carlos Ghosn dinsdag weten op de autobeurs van Frankfurt. Het Franse bedrijf voorziet Red Bull en Toro Rosso van krachtbronnen, maar dat is tot dusver geen groot succes. Onder anderen Max Verstappen had regelmatig reden tot klagen over de kwaliteit van de motoren.

Het besluit in 2016 een eigen F1-team aan de start te brengen, heeft Renault nog niet genomen. ,,We hebben geen haast, we nemen de tijd", aldus Ghosn.

Hij hekelde de huidige samenwerking met Red Bull. ,,Als er een probleem is met het team wordt met de beschuldigende vinger naar jou gewezen. Toen we WK-races wonnen, werd de naam Renault nooit genoemd. We hebben steeds sterker de indruk dat onze investering nauwelijks loont."

Wel benadrukt de Braziliaan dat hij er geen probleem mee heeft om het contract met Red Bull uit te dienen. Renault is nog tot eind 2016 verbonden aan Red Bull en zusterteam Toro Rosso, maar de Oostenrijkse renstal heeft al aangegeven onder deze deal uit te willen.

Het Formule 1-team van energiedrankbaas Dietrich Mateschitz zou komend seizoen de motoren van Ferrari willen gebruiken. Mercedes staat namelijk onwelwillend tegenover het idee om de concurrentie te voorzien van motoren. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft daar geen enkel probleem mee.

Lees ook: ‘Voormalig Ajacied verdient transfer naar Sporting Lissabon’