‘Renault wil Hülkenberg wegkapen bij Force India’

10 oktober 2016

EPA

Nico Hülkenberg rijdt volgend jaar mogelijk voor een andere renstal. De Duitser racet momenteel voor Force India, maar Renault wil de coureur strikken voor het komende Formule 1-seizoen. Dat meldt Autosport. Hülkenberg heeft al een akkoord met Force India, al kan hij daar vanwege een clausule onderuit komen.


Renault en Hülkenberg hopen een akkoord te bereiken over een contract voor 2 jaar - met een optie voor een 3de. Beide partijen willen er voor de Grand Prix van de Verenigde Staten (21-23 oktober) uitkomen.

Kink in de kabel
De enige kink in de kabel is op dit moment het contract dat voor hem klaar ligt bij Force India. De renstal heeft hem voor volgend seizoen al gecontracteerd, maar volgens Autosport is er een clausule die ervoor zorgt dat hij er onderuit kan komen. Renault wilde ook Carlos Sainz Jr., ware het niet dat Red Bull roet in het eten gooide.

Kevin Magnussen en Jolyon Palmer - momenteel rijdend voor Renault - hebben nog niks te horen gekregen van hun renstal. Esteban Ocon lijkt voor het 2e stoeltje te gaan bij het Britse F1-team.