Dit zijn de resultaten van Gasly en Albon dit seizoen

12 augustus 2019

Getty Images

Alexander Albon neemt het stokje van Pierre Gasly over bij Red Bull Racing. Door tegenvallende resultaten moet de Fransman een stapje terug doen. Na de zomer gaat hij in de Toro Rosso van Albon rijden. We zetten de resultaten in 2019 van de 2 coureurs eens op een rijtje.


Het heeft weinig zin om de resultaten met elkaar te vergelijken, aangezien de Red Bull sneller is dan de Toro Rosso. Daarom vergelijken we de prestaties met hun eigen teamgenoten: Max Verstappen bij Red Bull en Daniil Kvyat bij Toro Rosso.

Red Bull: Verstappen vs. Gasly
De cijfers in de race zijn duidelijk: Verstappen eindigde 11 van de 12 keer hoger dan Gasly. In die ene race - in Groot-Brittannië - werd Verstappen van de baan getikt, waardoor Gasly er snel voorbij kon. Ook bij de kwalificaties is de stand 11-1 in het voordeel van de Nederlander...

Toro Rosso: Kvyat vs. Albon
Hier is het een stuk gelijkwaardiger. Toch scoort Kvyat in het algemeen net iets beter dan zijn oude teamgenoot. De Rus eindigde 7 van de 12 keer hoger in de race van zijn Thais-Britse teamgenoot. Bij de kwalificaties is de stand hetzelfde: 7-5.

Hoewel Kvyat vaker wint van Albon dan andersom, is er toch wat opvallends te zien als je beter kijkt naar de cijfers. Albon kwalificeert zich gemiddeld op de 11,33e plek voor een race, terwijl Kvyat gemiddeld op de 12,67e plek begint.

Welke coureur had jij naast Verstappen gezet?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...