Ricciardo kijkt uit naar Monaco: ‘Ik heb altijd van deze baan gehouden’

20 mei 2019

EPA

Vorig jaar was hij nog de snelste met zijn Red Bull op het circuit van Monaco. Of hij dit jaar in de beduidend minder snelle Renault ook voor vuurwerk kan zorgen, is nog maar de grote vraag. Toch heeft Daniel Riccardo zin om te racen op het stratencircuit van Monaco.


12de in WK-stand
"Ik ben ontzettend benieuwd naar Monaco, ik ben benieuwd hoe alles zal voelen”, zegt Ricciardo tegen Motorsport.com. "Ik kijk ernaar uit om terug te keren want ik heb altijd van deze baan gehouden." Het is bekend dat Ricciardo nog niet het seizoen draait waar ze bij Renault van tevoren op gehoopt hadden. Op dit moment is hij slechts 12de in de WK-stand met 6 schamele puntjes.

Vertrouwen tanken
Toch is de Australiër optimistisch. "Als ik het circuit kan rijden zoals ik het wil rijden, dan ben ik zeker optimistisch dat ik verder naar voren kan staan dan op een normaal circuit. Of dat een plek in de top-6 of top-5 zal zijn, zullen we zien. Ik kijk ernaar uit. Op donderdag wil ik ervoor zorgen dat ik vertrouwen heb in de wagen, dat ik de kerbs kan pakken zoals ik dat wil en dat ik kan remmen waar ik wil. Als dat lukt, dan kan ik iets laten zien."