Ricciardo: “Het liefste wil ik dit seizoen Max Verstappen verslaan”

20 maart 2017

Daniel Ricciardo en Max Verstappen vormen ook bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen de 2 coureurs van Red Bull Racing.


De 27-jarige Australiër is vastberaden om de Nederlander te verslaan. "Wij zijn concurrenten. Als er spanningen of wrijvingen zijn, is dat onderdeel van de wedstrijden."

Naïef
"Ik kan niet naïef zijn en denken dat we ongeacht wat er gebeurt van elkaar zullen houden, zelfs als we steeds wiel tegen wiel racen" zegt Ricciardo in gesprek met The Guardian. "Als Lewis Hamilton me verslaat in een Mercedes, kan ik de wereld vertellen dat hij me versloeg omdat zijn auto beter is. Maar als Max me elke race verslaat, raken mijn excuses op. Dus het is zeker zo dat je ploeggenoot de eerste is die je wil verslaan."

Horner
Teambaas Christian Horner weet dat het tweetal tegen elkaar wil strijden, maar heeft zijn coureurs verteld dat ze Red Bull op de eerste plaats moeten zetten.

"Ik verwacht dat ze dicht bij elkaar zullen racen, maar het belangrijkste is dat ze werken voor het team. We gaan geen enorm boek met regels opstellen voor elk scenario. We verwachten dat ze hard, maar eerlijk zijn. Ze krijgen dezelfde uitrusting, dezelfde kansen en dezelfde mogelijkheden."
reacties
ReageerReageer op dit bericht