Ricciardo heeft mooie herinneringen aan duels met Max: ‘Vonden soms twee tienden’

30 mei 2019

Getty Images

Daniel Ricciardo is al een tijdje gehuld in het geel van Renault, maar bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd bij Red Bull. Daar racete hij samen met 2 grootheden: Sebastian Vettel en Max Verstappen. In Beyond Victory vergeleek Ricciardo z'n voormalige ploeggenoten.


"Max is toch sneller", erkende Ricciardo tegenover Nico Rosberg, die vroeg wie van de 2 de meeste snelheid had. "Ik wil daarmee niets afdoen aan de kwaliteiten Vettel, hij is ook absoluut niet langzaam. Maar qua pure snelheid kies ik voor Verstappen."

Natuurtalent
Vettel was volgens Ricciardo een perfectionist, terwijl Verstappen van nature over veel talent beschikte. "Hij was meteen snel bij het uitrijden van de pits, ook bij de 1ste ronde van een 1ste training. Max rijdt grotendeels op instinct en vliegt er gewoon in. Hij is ook nog wel technisch, maar voelt de auto toch minder aan dan Seb met al zijn zintuigen. Max doet het dus meer op talent", aldus Ricciardo.

Dat haalde ook in Ricciardo het beste naar boven. "Ja, we pushten elkaar naar een hoger niveau. Daarmee vonden we soms 2 tienden, waarvan we eigenlijk dachten dat ze er niet meer waren."