Ricciardo over keuze voor McLaren: ‘Heb er lang over nagedacht’

23 juni 2020

Getty Images

Daniel Ricciardo verdedigt vanaf 2021 de kleuren van McLaren. De gekke Australiër wordt daar ploeggenoot van nog een gekkie: Lando Norris. Ricciardo erkent dat het geen makkelijke keuze was om van Renault over te stappen naar McLaren. "Dit was niet binnen een week of 2 rond."


Want, Ricciardo was al tijdens zijn tijd bij Red Bull in gesprek met McLaren. Dat onthulde hij bij The F1 Show van SkySports. Toch koos Ricciardo destijds voor Renault.

"Het was daarom eenvoudig om de gesprekken begin dit jaar weer op te starten. Ik heb daar lang over nagedacht en dat was niet makkelijk. Helemaal niet omdat er geen enkele race was. Maar omdat ik veel ruimte en tijd had in Australië had ik geen enkele afleiding. Ik kon goed nadenken."

Beter ploeg?
Hoewel McLaren vorig jaar beter presteerde dan Renault en het in 2021 overstapt naar de superieure Mercedes-motoren is er nog weinig bewijs dat dit de beste overstap is voor Ricciardo.

"Ja, McLaren stak er vorig jaar bovenuit. Ze hadden de grootste stap voorwaarts gemaakt van alle teams op de grid. Daar zit wel een aantrekkingskracht. Bij Renault hebben we niet bereikt wat we wilden, maar er is nog veel ruimte om te groeien. Maar om te zien wat McLaren heeft gedaan, misschien was dat het zetje dat ik nodig had. Er zijn argumenten voor en tegen deze overstap. De tijd zal het leren of ik de juiste keuze heb gemaakt."

Het Formule 1-seizoen gaat volgende week van start met de Grand Prix van Oostenrijk.