Robert Doornbos trekt portemonnee om van miljoenenschuld af te komen

15 april 2018

ANP archief

Oud formule 1-coureur Robert Doornbos maakt een einde aan een jarenlange rechtszaak. Hij betaalt zijn voormalige sponsor een (onbekend) deel van de 11 miljoen euro die hij had 'geleend'. Daarmee is zijn schuld afgekocht, weet zakenblad Quote.


Vastgoedondernemer Harry Muermans en Harold Doornbos zijn tot een schikking gekomen na jaren procederen. Tegenover Quote zegt Doornbos: "We hebben met elkaar gezeten en zijn vrij snel tot een redelijke schikking gekomen waar wij beide tevreden mee zijn. Hiermee is de zaak gesloten en gaan wij beide verder met ons leven. Tijd voor positiviteit. Gas erop!"

Red Bull
Muermans maakte gedurende Doornbos' carrière 11 miljoen euro over om zijn sport te bekostigen. Doornbos reed in 2005 en 2006 voor Minardi en Red Bull in de Formule 1 en daarna in de Verenigde Staten was hij in de Champ Car actief.

Rechter
Volgens de coureur, nu bekend als analist bij Ziggo Sport, was dat sponsorgeld en 'kreeg' hij dat geld dus. Muermans was het daar niet mee eens en wilde dat het geld werd terugbetaald. De rechtbank in Roermond stelde de sponsor eerder in het ongelijk maar in hoger beroep stelde het gerechtshof in Den Bosch vast dat het inderdaad ging om uitgeleende bedragen.