📸 | Romain Grosjean kan eindelijk het verband om zijn linkerhand afdoen en laat toegetakelde hand zien

10 januari 2021

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op

Romain Grosjean liet op Instagram zijn toegetakelde linkerhand zien na de huiveringwekkende crash van 29 november in Bahrein. De 34-jarige Fransman kwam in een vuurzee terecht maar hield daar wonder boven wonder enkel brandwonden aan beide handen aan over. Nu mocht het verband aan de linkerhand er even af. "Ik draag mijn trouwring weer!"


Grosjean vloog in de GP van Bahrein tegen de vangrails en zat bijna een halve minuut in een oven van 450 graden. Tóch klauterde hij op eigen houtje uit het verbrokkelde wrak. Achteraf bleek dat hij er enkel brandwonden aan beide handen aan overhield - een echt wonder. Grosjean onderging sindsdien verschillende operaties. Het verband van z’n rechterhand is er al een tijdje af en deze week mocht ook zijn linkerhand even van wat vrijheid genieten. Ook al was het maar voor 5 uurtjes, Grosjean werd er blij van. "Mijn trouwring kan weer om! Ben ik nu voor een 2e keer getrouwd? Proost allemaal”, schreef de Fransman bij de foto. 

'Zoiets zie je zelfs in Hollywood niet'
Zijn linkerhand geneest goed, maar kan nog niet lang zonder verband. Volgende week gaat hij opnieuw langs de dokter in de hoop opnieuw progressie te boeken. "Dit zal me voor het leven tekenen, maar ik zie het als een wedergeboorte”, vertelde hij in een eerder interview. "29 november 2020 is mijn 2e geboortedag. Ik weet niet of het een mirakel was, misschien was het gewoon nog niet mijn tijd om te sterven. Ik denk wel dat ik wat psychologische hulp kan gebruiken. Ik heb de beelden bekeken en het is de ergste crash die ik ooit gezien heb. Zoiets zie je zelfs in Hollywood niet.”