Rosberg de snelste in laatste vrije training, Max noteert 4de tijd

8 oktober 2016

AFP

Nico Rosberg heeft de laatste vrije training voor de Grand Prix van Japan als snelste afgewerkt. De Duitser noteerde met zijn Mercedes een tijd van 1.32,092. Verstappen eindigde als vierde, 0,692 achter Rosberg. Ploeggenoot Daniel Ricciardo werd 2de in de laatste vrije training voor Sebastian Vettel op P3.


Verstappen werd in de 2de vrije training ook al 4de, terwijl hij op het eerste trainingsmoment een 6de tijd noteerde. Waar Max eerder tijdens trainingen vooral met harde banden reed, was  het nu andersom. De Red Bull-coureur kwam naar buiten met medium- en softbanden en racete daarmee in 9 rondes naar een tijd van 1.32,784.


Hamilton zakt door het ijs
De 1ste en 2de vrije training werden voornamelijk gedomineerd door Mercedes, maar in de laatste training was er een meer open race. Alleen Rosberg - die de dans leidt in het Formule 1-kampioenschap - bleek te snel voor Ferrari en Red Bull. De Duitser werd 3x 1ste tijdens de vrije trainingen. Hamilton zakte na 2 goede trainingen door het ijs en werd 'slechts' 7de in de laatste repetitie voor de kwalificatie.


De kwalificatie voor de GP van Japan begint om 08.00 uur Nederlandse tijd.