Rosberg had Verstappen graag als teamgenoot gehad: ‘Hij is dus erg speciaal’

26 februari 2019

Getty Images

Nico Rosberg werd in 2016 wereldkampioen in de Formule 1 en kapte er gelijk mee. Toch baalt hij wel van een aantal dingen die niet gebeurd zijn in zijn carrière. Zo zou Rosberg graag een keer in hetzelfde team hebben gezeten met Max Verstappen.


"Ik had Max graag als teamgenoot gehad, want voor mij is hij op het vlak van rauwe snelheid op een gelijkaardig niveau als Lewis. Hij is dus erg speciaal", sprak Rosberg tegenover Motorsport.

"Als je zo iemand in dezelfde wagen hebt dan is het erg opwindend om hem te proberen verslaan. Als je hem dan verslaat, geeft dat de meeste voldoening. Ik zou Max dus graag als teamgenoot gehad hebben."

Ferrari
Rosberg kwam in zijn leven uit voor Williams en Mercedes. Maar hij had ook graag in een rode wagen gereden. "In de Formule 1 heb je twee legendarische teams: Mercedes en Ferrari. Ik had dus zeker graag voor Ferrari gereden. Voor mij zou het extra speciaal geweest zijn omdat ik ben opgegroeid met veel Italiaanse vrienden, maar dat ligt nu in het verleden. Ik heb nergens spijt van."