Ross Brawn: ‘Max gaat volgend jaar serieus meedoen om de titel’

3 december 2019

ANP

Ross Brawn weet het zeker: Max Verstappen gaat in 2020 meestrijden om de wereldtitel. Die strijd moet de Nederlander dan volgens de F1-directeur aangaan met Lewis Hamilton. Een van de redenen dat Max mee gaat doen: "Hij maakt minder fouten."


"Max is pas 22 jaar oud en verkeerde dit seizoen in zijn beste vorm tot nu toe", zegt Brawn tegen Motorsport. "Hij scoorde in Hongarije de 1ste pole in zijn F1-carrière, daarna volgde een 2de in Brazilië. Bovendien voegde hij 3 GP-zeges aan zijn totaal toe, dat nu op 8 staat. Veel belangrijker is echter dat we Max dit seizoen minder fouten zagen maken. In het verleden speelde zijn ongeduldige karakter hem vaak parten. Die momenten van opvliegendheid hebben hem de voorbije seizoenen veel gekost. Dit seizoen zagen we dat veel minder. Max is er klaar voor om Hamilton uit te dagen."

Ook het feit dat Verstappen over een Honda-motor beschikt scheelt volgens Brawn een slok op een borrel. "Om wereldkampioen te worden, heb je uiteraard een geschikte wagen nodig”, zegt Brawn. "Aan het begin van het seizoen was Verstappens wagen nog niet competitief genoeg. Maar gedurende het jaar hebben Red Bull en Honda diverse stappen gezet. Op dit moment boeken ze resultaten die erop wijzen dat ze in 2020 voor de wereldtitel kunnen strijden.”