Sainz: ‘Red Bull had in plaats van Max ook mij kunnen kiezen’

11 oktober 2016

GETTY
Sainz: Moeilijk dat Red Bull Max koos en niet mij

Carlos Sainz is eindelijk een beetje hersteld van de overstap van Max Verstappen naar Red Bull. De Spanjaard zag in mei zijn Toro Rosso-collega van stoeltje wisselen met Daniil Kvyat en had het daar erg moeilijk mee. Dat schrijft hij in een blog.


,,Iedereen vergat toen dat het ook voor mij een lastige periode was, niet alleen voor Kvyat. Het was heel moeilijk voor mij om te beseffen dat ze niet voor mij hadden gekozen", schrijft Sainz.

'Ik dacht dat ik beter was'
De 22-jarige coureur vindt zelf dat hij in Barcelona, Monaco en Canada heeft laten zien dat Red Bull ook voor hem had kunnen kiezen. ,,Voor mij was het alsof er aan mij werd verteld dat ik niet zo goed was als Max. Maar ik dacht dat ik beter was, zoals iedereen in de Formule 1 denkt dat hij de beste is. Het was dus een zware periode voor me."

Wereldkampioen
Sainz gelooft nog steeds dat hij niet onder doet voor de Nederlander. ,,Als je naar zijn resultaten kijkt en wat hij allemaal doet in een betere auto, vraag ik me af waarom ik dat ook niet zou kunnen doen. Ik snap dat de situatie bij Red Bull complex is, ze hebben immers 2 goede coureurs. Toch denk ik dat iedereen begrijpt dat het mijn doel is om daar wereldkampioen te worden."

Zware periode
,,Doordat ik dit nu heb meegemaakt, voel ik dat ik sterker ben geworden. Een coureur die snapt hoe je moet omgaan met verschillende situaties binnen het team en de mensen, zelfs als dat goed of fout is. Het was een zware periode, maar achteraf ook erg leerzaam", aldus Sainz.