Sebastian Vettel meest rebelse F1-coureur dit seizoen met bijna 36.000 euro aan boetes

9 augustus 2022

Pro Shots
sebastian-vettel-boetes-f1

Sebastian Vettel, die na dit seizoen de Formule 1 vaarwel zegt, lijkt zich steeds minder zorgen te maken over de regeltjes van de FIA. De Duitse coureur verzamelde dit seizoen namelijk al bijna 36.000 euro aan boetes en is daarmee de grootste regeltjesovertreder van de F1-grid.


Vettel kreeg eigenlijk niet veel boetes voor het overtreden van de FIA-regels, maar er zaten wel vette boetes tussen. Tijdens de 'drivers meeting' van de Oostenrijkse GP liep een gefrustreerde Vettel weg zonder toestemming, wat hem op een boete van 25.000 euro kwam te staan. En na afloop van de 1e vrije training van de Australische GP wist hij een scooter te regelen om terug te keren via het circuit naar de pits, omdat zijn Aston Martin-bolide ergens stond met pech. Dat geintje kostte hem 5000 euro. Zijn totaal aan boetes bedraag 35.900.

De top 3
Achter hem is Carlos Sainz ook een grote verzamelaar van boetes. De Ferrari-coureur is goed voor 25.000 euro aan boetes. Max Verstappens teamgenoot Sergio Perez staat in deze strijd 3e, want hij verzamelde al boetes ter waarde van 10.600 euro.

Verstappen goed voor 10.000 euro
Max Verstappen mag tot nu toe 10.000 euro aan boetes betalen, evenals Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Zhou Guanyu en Charles Leclerc. De Nederlander kreeg de boete samen met Hamilton en Leclerc, nadat ze alledrie de parc fermé-regels overtraden tijdens de GP van Oostenrijk.

Braafste van de klas
Uiteraard kent elke klas ook brave jongetjes. In de F1 zijn dat tot nu toe Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Beide coureurs hoeven slechts 1300 euro aan boetes af te tikken.