Sensatie op nat Silverstone: 1e pole ooit voor Carlos Sainz, Max Verstappen P2

2 juli 2022

Getty Images

Ferrari-coureur Carlos Sainz start zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf pole position! Max Verstappen zien we op P2, Charles Leclerc op P3. Het is voor Ferrari-coureur Sainz zijn 1e pole ooit.


Q1
Het was nat op, in, naast en boven Silverstone. Kortom, alles en iedereen was doorweekt. Max Verstappen had daar geen enkele moeite mee en zette in Q1 de snelste rondetijd neer. Deze 5 mochten ophoepelen: Albon, Magnussen, Vettel, Schumacher en Stroll.

Q2
De baan droogde ietsjes op, waardoor de regenbanden eraf konden en er intermediates onder de auto's gezet werden. Weer was Verstappen iedereen te snel af. Bottas zei wat iedereen dacht en ervoer: "I can't see shit!"

De afvallers: Gasly, Bottas, Tsunoda, Ricciardo en Ocon.

Q3
Met voor de eerste keer ooit Nicholas Latifi in Q3 wilde iedereen meteen het circuit op om een tijd neer te zetten. Er dreigde namelijk weer regen te komen.

In zijn haast maakte Verstappen een spin. Die liep met een sisser af, maar de ronde was natuurlijk verprutst. En toen hij wel een tijd op de klokken kreeg, was hij 0,043 trager dan Charles Leclerc.

Weer een rondje later lukte het wel: 0,250 sneller. Carlos Sainz dook er ook weer onder en Verstappen kwam er niet meer aan! Sainz ging het best om met de natte boel daar in Engeland. Zondag lijkt het bij de race droog te zijn.