Sergio Perez blij met Max Verstappen: ‘Alles draait om zo snel mogelijk zijn’

6 april 2021

Sergio Perez is blij met Max Verstappen als teamgenoot. De Mexicaan prijst zijn Nederlandse ploegmaat om zijn mentaliteit en visie.


Perez wil dolgraag in zijn Red Bull de GP van Mexico winnen. Met Verstappen aan zijn zijde moet dat lukken. De 2e leren elkaar in ieder geval goed kennen. "Ik kan zeggen dat het er bij Max alleen maar om gaat zo snel mogelijk te zijn", zei coureur tegen Sky Sports F1. "Verder is hij best relaxed. We geven gelijke feedback en hebben een zelfde beeld over welke kant we op willen gaan."

Kroon op het werk
Perez won in zijn loopbaan nog geen 1 race. Zijn zinnen staan op de thuiswedstrijd in zijn vaderland. "Hoop dat ik in Mexico kan winnen. Red Bull is traditioneel gezien sterk daar, zie bijvoorbeeld de laatste overwinning van Max aldaar. Het gebeurt race voor race, dus het Mexicaanse Red Bull-pakket moet helemaal kloppen."

Wel vindt Perez dat hij op zijn plek is bij Red Bull. Als GP2-coureur kende hij Chritian Horner al goed. Tot een overstap kwam het, tot dit seizoen dus, nog niet eerder. "Christian en ik spraken regelmatig met elkaar in de paddock", rondde de 31-jarige Perez af. "Met Helmut Marko had ik totaal geen contact. Het is simpel bij hem: hij mag je of hij mag je niet."