Sergio Perez geraakt door woorden van teamgenoot Max Verstappen: ‘Dat deed echt iets met me’

27 december 2021

Pro Shots
perez-verstappen-reactie-red-bull

Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft in zijn eerste seizoen bij Red Bull vol bewondering gekeken naar Max Verstappen. Zijn Nederlandse teamgenoot doorbrak de jarenlange dominantie van Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de Formule 1. "Max heeft er een legendarisch seizoen van gemaakt, heel indrukwekkend, alle lof aan hem”, zegt Pérez tegen Autosport.


De 31-jarige Mexicaan reed vooral in de schaduw van Verstappen, al won Pérez de GP van Azerbeidzjan nadat zijn Nederlandse teamgenoot op P1 een klapband had gekregen. Pérez onderscheidde zich ook in de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi, door Hamilton een tijdje op te houden waardoor Verstappen weer aansluiting vond met zijn rivaal. Het leverde hem toen lovende woorden van de Nederlander op. “Checo is een legende. Zonder hem was ik waarschijnlijk geen wereldkampioen geworden”, aldus Verstappen.

190 punten
Pérez reed in zijn 1e jaar bij Red Bull 190 punten bij elkaar, waarmee hij als 4e eindigde in het WK-klassement. Verstappen pakte de wereldtitel met 395,5 punten. Red Bull moest de wereldtitel bij de constructeurs wel aan Mercedes laten.

'Door Max tot nieuw level gepusht'
"Het was een heel intens seizoen”, aldus Pérez. "Als je bij Red Bull zit, staat de druk er vol op. Iedereen kijkt naar je. Het was niet makkelijk, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een hoger niveau heb bereikt. Met Max als teamgenoot wordt je tot een nieuw level gepusht. Max is een heel complete coureur, ervaren ook. Hij is 1 met de auto. Hij is heel goed in de kwalificaties en heel goed in de races.”

'Dat deed echt iets met me'
De Mexicaan zegt gevleid te zijn door de woorden van Verstappen in Abu Dhabi. "Dat deed echt iets met me. Max is vanaf dag 1 een geweldige teamgenoot. En ik zat in de positie dat ik mijn teamgenoot kon helpen.”