Sergio Pérez noemt Max Verstappen een van de beste coureurs aller tijden: ‘Zo niet de beste’

23 juni 2022

Getty Images

Sergio Pérez is een gelukkig man. De Mexicaan ontving onlangs een nieuw contract bij Red Bull en prijst zich gelukkig dat hij samen mag werken met Max Verstappen. Pérez is onder de indruk van de kwaliteiten van de wereldkampioen.


"Max is heel goed, hij is een heel complete coureur. Om meerdere redenen denk ik dat hij absoluut een van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 is, zo niet de beste", vertelde Pérez in gesprek met FOX Sports.

Talent
Volgens Pérez heeft Verstappen vooral profijt van de manier waarop hij al vanaf jongs af aan heeft getraind. "Hij heeft dingen die geen enkele coureur in de Formule 1 heeft, zoals het vermogen om vanaf de eerste training tot en met het einde van de race op de limiet te zitten. Geen enkele andere coureur in de Formule 1 heeft dat, zonder enige twijfel."

Met name dit seizoen draaien Verstappen en Pérez subliem. Bij maar liefst 3 Grands Prix eindigden de Red Bull-coureurs op 1 en 2: Emilia-Romagna, Spanje en Azerbeidzjan. Verstappen staat bovenaan in de WK-stand, Pérez staat 2e met 46 punten achterstand.