Sergio Perez vs. Alex Albon vorig jaar: na 4 races allebei op de 5e plek in WK-klassement

12 mei 2021

Getty Images

Alexander Albonen nu Sergio Perez: in 2 seizoenen heeft Max Verstappen 2 teamgenoten gehad. Hoe doet de Mexicaan het na de eerste 4 Grands Prix? En, ook niet onbelangrijk: is dat beter dan Albon het vorig jaar deed?


Als je er vanuit mag gaan dat Red Bull de 2e auto op de grid is, betekent dat dat Perez eigenlijk in de top 4 moet eindigen. Goed, dat is wel een beetje zwartwit bekeken. Toch lukte het hem in die 4 races pas 1 keer om in die top 4 te komen, in Portugal.

Resultaten
In Spanje en in Bahrein (de 1e race) eindigde hij op P5, in Italië (Imola, Emilio-Romagna) eindigde hij op de 12e plek. In Spanje eindigde Charles Leclerc (Ferrari) tussen Perez en daarboven Max Verstappen (ook Red Bull), Lewis Hamilton en Valtteri Bottas (beiden Mercedes). In Bahrein was dat Lando Norris van McLaren. Op Imola kende Perez een paar blunders, waardoor hij buiten de punten eindigde.

Vergelijken
Albon kende in zijn eerste 4 races vergelijkbare resultaten: in zijn debuutrace werd hij 13e, vervolgens pakte hij P4, P5 en P8. Dat zette zijn puntentotaal op 26, waarmee hij na 4 races 5e stond in het WK-klassement. Perez staat momenteel ook 5e, maar wel met 6 punten meer: 32.

Kijkend naar andere statistieken, blijkt Albon tot nu toe een stuk beter dan Perez: