Silly Season: Moet Hülkenberg plaatsmaken voor Ocon bij Renault?

23 augustus 2019

Lapresse Marcella Gastini

Esteban Ocon hoopt volgend seizoen terug te keren in de Formule 1. De Fransman is momenteel testcoureur bij Mercedes, nadat hij zijn stoeltje in 2018 kwijtraakte bij Force India (nu Racing Point). Toch begint het er steeds meer op te lijken dat we Ocon in 2020 weer op de baan terug zien.


De coureur gaat voor zijn kansen bij Mercedes, maar het is afhankelijk van de resultaten van Valtteri Bottas of hij daar een zitje krijgt. Daarnaast heeft Ocon ook nog concurrentie van de talentvolle George Russell, die momenteel bij Williams rijdt. Er vechten dus 3 coureurs om het stoeltje naast Lewis Hamilton.

Frans onderonsje
Ocon heeft daarom besloten zijn kansen te spreiden. Renault lijkt interesse te hebben in The Pink Panther. De Franse renstal ziet in de 22-jarige Ocon de ideale opvolger van Nico Hülkenberg. De Duitser, die deze maand 32 jaar werd, gaf al aan dat hij nog niet over de toekomst had gesproken met Renault. Voor de ploeg zou het natuurlijk fantastisch zijn als zij een coureur uit eigen land kunnen aantrekken.

De geruchten melden ook dat Hülkenberg zijn carrière volgend seizoen kan voortzetten bij Haas. Daar zou hij dan Romain Grosjean (ook een Fransman) vervangen.