‘Silverstone verdwijnt mogelijk van Formule 1-kalender’

7 november 2018

EPA

Waar de een komt, gaat de ander mogelijk. Silverstone vertrekt mogelijk na 2019 op de Formule 1-kalender. Dat schrijft commercieel directeur Sean Bratches in een nieuwsbrief van de F1, zo weet Motorsport.


Momenteel onderhandelen de Formule 1 en Silverstone over een nieuw contract, waar het huidige na 2019 afloopt. De reden voor het mogelijke vertrek is dat het circuit per jaar meer geld moet neertellen voor de Grand Prix. Silverstone hoopt met Liberty Media voor een flinke mindering van dat bedrag te zorgen.

Andere race
Toch sluit Bratches niet uit dat er op een gegeven moment niet op Silverstone wordt geracet. 'We zijn een merk van 68 jaar oud, maar we zijn dynamisch', schrijft hij. 'In deze sport is er niets dat niet kan veranderen. Silverstone was de eerste Grand Prix, maar we hebben in die 68 jaar niet altijd op Silverstone geracet.

Er waren ook races op Brands Hatch en andere circuits. We hechten belang aan bepaalde historische races, maar we zijn ook een business en een beursgenoteerd bedrijf. We proberen wat het beste is voor de fans te koppelen aan het runnen van een succesvolle business.'

Straatrace in Londen?
Vandaag werd bekend dat er een stratenrace door de Vietnamese stad Hanoi komt. Ook wordt er gekeken naar Londen. 'Ten eerste willen we de races met historie bewaren. Ze zijn heel belangrijk voor de F1 en voor de fans. Dan praat ik over de Silverstones, de Spas en de Monzas van deze wereld', aldus de commercieel directeur.

'Dan hebben we een stel stratenraces zoals Melbourne, Montreal en Mexico City. Het derde segment zijn circuits die op maat zijn gebouwd zoals Shanghai, Austin en Bahrein. We kijken naar verdere stratenraces en Vietnam is de volgende stap in die visie.'